Бела Ноќ 2021

ПРОГРАМА

 

:::Поради почитување на мерките за заштита на КОВИД-19 ќе биде потребно приложување на сертификат (вакцинација/ прележан). Поради запазување на капацитетот и бројот на присутни посетители, ќе важи „прв дојден - прв услужен“:::

20:00 | Куршумли Ан
концерт:  Фолтин - Eye Cue

20:00 - 00:00 | Плато пред Куршумли Ан

изложба: „Скопска стрип акција“ - Томе Трајков

20:30 | МКЦ Парк

концерт: ПМГ Рекордингс Фестивал 11

Sethstat, Марија Каева, Lufthansa, ПМГ Колектив Оркестар, Blackstate

21:00 | МКЦ Плато

концерт: ПМГ Рекордингс Фестивал 11

Дарко Јорданов B2B Нино Наумов, ДЈ Магија, Амок Радио ДЈ-и, Илина Ангел B2B Божидар Видоески

20:00 - 00:00 | МКЦ 
урбана интервенција: иновативна урбана опрема - Urban snake 2.0

19:30 | Паркот на авиончето

концерт: Ритамот на Скопје

19:30 Пајак

20:00 Дани Димитровска и Камерен оркестар

21:30 Ѓоко Таневски и Кристина Арнаудова

20:00 - 00:00 | Велоштад - Транспортен Центар

изложба: Автобус на уметноста

групна изложба на повеќе автори: Ана Трајковска, Јана Луловска, Доротеј Нешовски, Ана Ивановска, Владимир Здравески, Владимир Милиќ, Марија Јаќовска, Рита Коневска, Душан Стефановски, Давор Кешкец, Ана Јовановска

20:00 - 00:00 | Мала станица

изложба: „Допирот“ - идни екологии

20:00 - 00:00 | Чифте Амам

изложба: „Глува соба“ - Стојан Павлески

19:30 | Зелен покрив - Дом на градежници

филмска проекција: Ехо Фестивал на планински филм

„Исповедувањата на еден тркач“, Бачар Катар, Либан - 2020, 29'

„Миртл Симпсон - живот на мраз“, Ли Ен Сајдс, САД - 2019, 34'

„Матерхорн - Лавовски гребен“, Александар Белтраме/Ерве Бармас, Италија - 2021, 35'

„Од океанот до Асгард“, Хедер Мошер, Канада - 2020, 34'

„Во планината“, Лукас Ратон, Бразил - 2021, 8'

„Умствена рамка“, Џеф Томас, Канада - 2021, 11'

20:00 | Три Круши, населба Драчево

филмска проекција: Кино на трева - “The Whistlers“/„Свиркачите“

20:00 | Дом на култура - 11. Октомври, населба Ченто

филмска проекција: Кино на трева - “Bye Bye Morons“/„Збогум Морони“

20:00 | Езерце - градски Парк

твитер награди: #БелаТвитерНоќ

20:00 - 00:00 | Школка - градски парк

изложба: „Занемени“ (видео проекција) - Страхил Петровски